|
Trstenik Trstenik Srbija
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Pon Feb 22, 2010 12:37 pm Naslov: |
|
|
Komandant Mrak :: |
meưutim, duboko je religiozan i tu svoju ljubav iskazuje najveƦim krstovima na ogrlici koje je svet ikada video. |
Arkanashvili
Posto je rubrika "Pitajmo Predsednika Opstine" a ne "Otkud Gruziji ovce?" postavicu svoje pitanje gospodinu Djakovicu:
Da li je moguce nekako probuditi iz sna odredjene metuzaleme iz gradskih struktura? Ako bar nemaju interesovanje za kulturna desavanja onda ne moraju da ih miniraju(imam nekoliko na tapetu ali danas konkretno o jednom od njih)
Naime, radi se o nasoj izlozbi ciji je pocetak pomeren 5 dana sa objasnjenjem "da je deco, za vas bolje da vam izlozba ne bude kad i Cajkinoj skoli u Likovnom salonu da ne bi doslo da osipanja mase "
Kao previse je desavanja, pa ne moz` da se isprati sve...
Materijal je ono sto smo mi sakupili za ovih godinu dana, stampanje nase, staklo kupljeno posebno za tu priliku, pice nase, promocija nasa...Dinar nismo kostali personu.
Ta "rasuta masa" naseg Udruzenja i onako nece moci da stane u predvidjene prostorije tako da ne vidim razlog za zabrinutost visokih zvanicnika ove letargicne institucije. _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Kleopatra TS novinar

Pridruio: 19 Feb 2010 Poruke: 77
|
Poslao: Pon Feb 22, 2010 6:28 pm Naslov: |
|
|
HVALA,PROSVETLILI STE ME! SAD MOGU DA SE UPUSTIM U REALAN ZIVOT,SPREMNO I SA OPREZOM OD BOMBE. PITAM SE,KOJI LI SU POVODI ZA NEKA DRUGA KR.DELA,npr...A NE,TO JE IPAK ZA TEMU 'ABROVI'!- to je ispod mog nivoa |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Uto Feb 23, 2010 12:06 am Naslov: |
|
|
Kleopatra :: | TO JE IPAK ZA TEMU 'ABROVI'!- to je ispod mog nivoa |
E, ovo je post dana!
Molio bih vas da pisete stvari na temama koje su predvidjene za to. Hvala unapred... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Kleopatra TS novinar

Pridruio: 19 Feb 2010 Poruke: 77
|
Poslao: Uto Feb 23, 2010 11:23 am Naslov: |
|
|
Evo jednog konkretnog pitanja- na temu koja nazalost nije toliko popularna,(ali je POJAVA,itekako prisutna),kao prethodno pomenute,koje kvalifikujem kao TRACEVI koji se veoma lako sire jer su vezani za pojave lako vidljive(narkomanija,nasilnistvo na ulicama i sl.) POJAVA je NASILJE U PORODICI(kr.delo-ZKP) -a pitanje [b] DA LI U TRSTENIKU POSTOJI,ILI SE IMA U PERSPEKTIVI u DOGL.BUDUCNOSTI,ADEKTVATNA SPREGA IZMEDJU LOKALNE UPRAVE I CENTRA ZA SOCIJALNI RAD,NA PLANU MERA ZA IDENTIFIKACIJU ZRTAVA I NASILNIKA,I ZASTITU PRVIH A TIME I SUZBIJANJE I PReVENCIJU ISTOG? Npr.u Vojvodini postoji preporuka lokalnim vlastima o merama koje u saradnji sa centrima treba preduzeti-sigurna sam da ovih POJAVA ima i u TS....i da se o njima prica po gradu,ali ne tako 'GLASNO' ***MALO STATISTIKE I PRAVA-kr.delo obuhvata sve forme(fizicko,psihicko,seksualno...)nasilje jednog nad dr.clanovima porodice ***ZRTVE:najcesce ZENE( 40-70posto slucajeva)DECA(direktno ali uvek i posredno ukoliko su posmatraci istog- psihicka trauma)STARE I NEMOCNE OSOBE.- ***ZENE,fizicki zlostavljane,usled straha i autoritativnog stava nasilnika najcesce,cute,a o tome govore komsije i srodnici,tako da je statistika daleko od stvarnosti! FORUMASI, DAJTE MALO I NA OVU TEMU,POZNAJETE SIGURNO I ZRTVE I NASILNIKE- mali je ovo grad... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Komadant Mark TS novinar

Pridruio: 26 Nov 2008 Poruke: 84
|
Poslao: Uto Feb 23, 2010 6:24 pm Naslov: |
|
|
Verovatno Vam je poznata èinjenica, da sam pre funkcije koju sada obavljam proveo 3 godine u Centru za socijalni rad u Trsteniku, tako da mi je problematika o kojoj piŔete veoma bliska. Na žalost, u pitanju je problem koji je u ogromnoj meri prisutan u naŔoj OpŔtini, i to podjednako i na gradskom i na seoskom podruèju. Vi ste odlièno primetili da je to problem o kome se æuti. Iz prakse rada u Centru, mogu da kažem da je redak broj naŔih sugraðana/ki koji se odluèuju da navedeno delo prijave, razlozi su brojni: strah od nasilnika, nada u promenu stanja na bolje, strah od kompromitovanja...
Siguran sam da se u naŔem druŔtvu u opŔte, a samim tim i naŔoj opŔtini, ne radi dovoljno na edukaciji žrtava porodiènog nasilja i njihovim upoznavanjem sa mehanizmima zaŔtite, koji im stoje na raspolaganju, a verujte da zakon itekako dobro Ŕtiti žrtve nasilja.
OpŔtina æe se potruditi da u saradnji sa Centrom pokuŔa da se sistematski uhvati u koŔtac sa ovim problemom, a sigurno je da æe nam koristiti i iskustva opŔtnia, koje ste naveli u VaŔem postu. A praksa pokazuje da najveæi broj nasilnika, i uèinioca raznih kriviènih dela, dolazi baŔ iz porodica u kojima je bilo prisutno porodièno nasilje.
Problem je zaista preozbiljan, seže duboko u naŔe druŔtvo, sistem vrednosti, suoèavanje sa njim je bolno, ali dok god budemo o tome æutali, neæemo ni poèeti da ga reŔavamo.
U svakom sluĆØaju otvoreni smo za svaki vid saradnje i predloga. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
perra TS kompjuteras

Pridruio: 03 Mar 2008 Poruke: 153
|
Poslao: Sub Feb 27, 2010 4:43 pm Naslov: |
|
|
Aj da pitam i ja...
Sta je ulozeno, osim farbe, da bi se parking u nasem gradu naplacivao?
Kada se ide u ulicom u kojoj komstan, na raskrsnici stoje levo i desno neke pecurkice koje kao predstavljaju neke lezece policajce, e sad, kontam one desno sluze da bi ovi koji idu iz tog pravca stali jer ne postuju znak stop, a cemu sluze ove desno, osim za to da razjebemo homokineticke zglobove na automobilima kada skrecemo u tu ulicu? Stoje na samom ulazu u ulicu ka sodadziji, skroz nelogicno, ko god prodje se cudi cemu to tu?
 _________________ ..na ove ulice, davno je pao mrak,
ovo je Trstenik, vama poznat kao tamni grad,
Odavde bas svi, beze daleko,
pa ko zadnji ode, slobodno nek' ugasi svetlo... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Komandant Mrak TS kompjuteras

Pridruio: 10 Feb 2010 Poruke: 140
|
Poslao: Sub Feb 27, 2010 9:42 pm Naslov: |
|
|
Pa kako nelogièno? Viðao sam neke da tu ulaze i sa 25 na sat. Imalo je mnogo pametnijih mesta za ležicajce. _________________ Komandant Mrak je zaŔtitnik Trstenièana od svih zlih sila. Njegovi prijatelji su Betmen, Mandrak i Fantom. Uzima od bogatih da bi dao siromaŔnima. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Komadant Mark TS novinar

Pridruio: 26 Nov 2008 Poruke: 84
|
Poslao: Ned Feb 28, 2010 11:56 am Naslov: |
|
|
Perro, raspitao sam se o ĆØemu se radi, i evo odgovora:
- u buduæe æe onaj deo Jugoviæeve ulice (izmeðu Vuka Karadžiæa i Ž. Apostoloviæa) biti puŔten za dvosmerni saobraæaj, èime se omoguæava direktna veza izmeðu starog i novog mosta i zaobilazi grad. Obzirom da je taj deo do sada bio jednosmeran, i da je kao takav usaðen u svest vozaèa, stavljeni su ležeæi policajci, kako bi se maksimalno usporio saobraæaj, dok se svi uèesnici u saobraæaju na to ne naviknu. Pored toga uraðen je i trotoar u tom delu Jugoviæeve ulice.
Što se tièe daljih ulaganja u parking prostor, prvo æe biti ureðen parking oko Partizanovog igraliŔta i sreðen onaj haos iza Lamele.
Niko ne misli da je ovakvim reŔenjima stvar zakucana, parking je živa stvar, i tek kada progfunkcioniŔe videæe se svi nedostaci i prednosti. U svakom sluèaju trebaæe vremena dok se sve ne dovede u red i naðu se najoptimalnija raŔenja, ali jednom je moralo da se poène.
P. S. Lièno npr. nisam siguran da je dobro reŔenje da deo Radoja Krstiæa i deo Vuka Karadžiæa, trebaju da budu u crvenoj zoni, jer se bojim da oni parkinzi izmeðu zgrada, nemaju kapaciteta da prime sva vozila stanara. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
perra TS kompjuteras

|
Poslao: Ned Feb 28, 2010 12:41 pm Naslov: |
|
|
Npr. onde gde je postojao parking od ove nove picerije "veliki odmor" pa do petospratnice, sada je sklonjen i obelezen je parking prostor na ulici, zar nije logicnije bilo da ostane kako je bilo, onako je moglo da stane bar 3-4 auta vise? Ipak fali nama slobodnih parking mesta u gradu... Isto mi je nelogicna ta crvena zona, kako kod nas, tako i u drugim gradovima, ako se parkiramo na jednom mestu u crvenoj zoni, moramo da pomerimo auto posle dva sata na drugo slobodno parking mesto, cemu to, zar nije pametnije da posaljemo poruku i produzimo parking na tom istom mestu, nego da sklanjamo auto i da trazimo novo mesto? _________________ ..na ove ulice, davno je pao mrak,
|
Nazad na vrh |
|
 |
zvoncica Amazonka

Pridruio: 18 Maj 2006 Poruke: 1393
|
Poslao: Pon Mar 01, 2010 7:26 am Naslov: |
|
|
Jerinenstadt :: | Komandant Mrak :: |
meưutim, duboko je religiozan i tu svoju ljubav iskazuje najveƦim krstovima na ogrlici koje je svet ikada video. |
Arkanashvili
Posto je rubrika "Pitajmo Predsednika Opstine" a ne "Otkud Gruziji ovce?" postavicu svoje pitanje gospodinu Djakovicu:
Da li je moguce nekako probuditi iz sna odredjene metuzaleme iz gradskih struktura? Ako bar nemaju interesovanje za kulturna desavanja onda ne moraju da ih miniraju(imam nekoliko na tapetu ali danas konkretno o jednom od njih)
Naime, radi se o nasoj izlozbi ciji je pocetak pomeren 5 dana sa objasnjenjem "da je deco, za vas bolje da vam izlozba ne bude kad i Cajkinoj skoli u Likovnom salonu da ne bi doslo da osipanja mase "
Kao previse je desavanja, pa ne moz` da se isprati sve...
Materijal je ono sto smo mi sakupili za ovih godinu dana, stampanje nase, staklo kupljeno posebno za tu priliku, pice nase, promocija nasa...Dinar nismo kostali personu.
Ta "rasuta masa" naseg Udruzenja i onako nece moci da stane u predvidjene prostorije tako da ne vidim razlog za zabrinutost visokih zvanicnika ove letargicne institucije. |
Dobro jutro...  _________________ Alisa vise ne glasa ovde... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Pon Mar 01, 2010 7:35 am Naslov: |
|
|
zvoncica :: |
Dobro jutro...  |
Ma "dobro jutro" je bilo od prvog dana nego nisam hteo da prozivam dok me se konkretno ne dotaknu. _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Pon Mar 01, 2010 1:14 pm Naslov: |
|
|
Ovo je klasièno srpsko - "Ŕta mene briga Ŕto komŔiji gori kuæa"...a kad se prenese na moju kuku lele. _________________ Komandant Mrak je zaŔtitnik Trstenièana od svih zlih sila. Njegovi prijatelji su Betmen, Mandrak i Fantom. Uzima od bogatih da bi dao siromaŔnima. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
skiner_x Ratnik Svetla

Pridruio: 20 Sep 2006 Poruke: 1510 Lokacija: Elms Field, Serbia, EU
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
perra TS kompjuteras

|
Poslao: Uto Mar 02, 2010 12:44 am Naslov: |
|
|
Jos nesto od mene, postavio sam isto pitanje i na temi o parkiranju...
Ja zivim u limenci preko puta hitne i iza moje zgrade je parking u rasulu, pocevsi od rupa, neravnih povrsina, ljudi se parkiraju naspram garaza, pa ovi posle ne mogu da izadju, blato i voda se zadrzavaju i parking je ustvari na zemljanoj povrsini... Po kom osnovu ja placam parking mesto kada ono nije ni obelezeno jer se nalazi na zemlji? Zar nije trebalo prvo da se to izbetonira, napravi se lepo parking prostor, pa tek onda da se naplacuje? Jos jedna stvar koja me iritira, prvi parkirani auto je neki crveni jugo i niko ne zna ciji je i odakle tu, a stoji parkiran tu vec godinama i truli i uzima jedno mesto koje je dosta puta falilo nekome od stanara, cak sam i bio prisutan kada je neka zena prijavila policiji i niko ne preduzima nista da se taj auto nekako skloni odatle.. _________________ ..na ove ulice, davno je pao mrak,
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Pon Mar 08, 2010 12:35 pm Naslov: |
|
|
PoŔtovani Komandante Mark,
Možete li mi odgovoriti na par pitanja vezanih za narodnog poslanika iz redova DS Borjana Agatonoviæa.
1.Koje su bile njegove zasluge da bi postao izaslanik naroda trsteniĆØkog u Narodnom sobraniju. Ćime se on to istakao, poÅ”to je poznato da se za tako visoka tela bira najbolji meưu najboljima. Ovde prvenstveno mislim na rad dotiĆØnog pre dolaska DS na vlast u lokalu. Smatram da je njegov astronomski uspon u poslednje 3-4 godine, od dolaska DS na vlast, posebno sumnjiv, ali poznat javnosti ā ĆØovek priliĆØno neostvaren sa 50 godina postaje direktor direkcije za izgradnju, direktor poreske uprave, narodni poslanik. Možda i Predsednik republike kako ga je krenulo.
2.Šta je Borjan Agatonoviæ uèinio za Trstenik za dve godine trljanja poslanièkih klupa (fotelja).
3.Hoæe li ga neko opomenuti da bude aktivniji u svom radu, da se malo prene i da se seti koga predstavlja. Nadam se da ne samo Demokratsku stranku. _________________ Komandant Mrak je zaŔtitnik Trstenièana od svih zlih sila. Njegovi prijatelji su Betmen, Mandrak i Fantom. Uzima od bogatih da bi dao siromaŔnima. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne moete pisati nove teme u ovom forumu Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu Ne moete menjati vae poruke u ovom forumu Ne moete brisati vae poruke u ovom forumu Ne moete glasati u ovom forumu
|