Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
pandora Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 25 Maj 2008 Poruke: 898
|
Poslao: Čet Jun 26, 2008 12:53 am Naslov: |
|
|
Vodite me molim vas,nek me pojedu poskoci i sarke.... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
miloche Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 07 Apr 2007 Poruke: 963 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Čet Jun 26, 2008 12:55 pm Naslov: |
|
|
pa valjda æemo uspeti da kao forumska komisija jednom odemo gore. ja inaèe zadnje vreme tamo stalno vodim (naoružane) grupe znatiželjnika. evo sad su se i neki japanci javili (ili to ili su neŔto pogreŔno razumeli).
na putu sam da razotkrijem moguæe poreklo ovog arijevca sa jerininog grada. elem, postoji teoretska moguænost da potièe od nekog od jel'te austijskih draguna koji su na jerininom gradu èuvali stražu od 1718 do 1739, dakle viŔe nego dovoljno vremena da se geni pomeŔaju na dosadnoj granici. _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Čet Jun 26, 2008 10:56 pm Naslov: |
|
|
miloche :: | na putu sam da razotkrijem moguæe poreklo ovog arijevca sa jerininog grada. elem, postoji teoretska moguænost da potièe od nekog od jel'te austijskih draguna koji su na jerininom gradu èuvali stražu od 1718 do 1739, dakle viŔe nego dovoljno vremena da se geni pomeŔaju na dosadnoj granici. |
Aooooooo!!! Sta ti reko za cukunbabu!!!  _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Pet Jun 27, 2008 7:43 am Naslov: |
|
|
pa vidi, ti bar imaŔ indiciju, ali leviæi nikad nisu bili u germanskom carstvu  _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

|
Poslao: Pet Jun 27, 2008 9:13 am Naslov: |
|
|
Da bre. I Jasikovica vazda turska bila
Yebi ga nisam ja kriv sto mi se cukunbaba lozila na uniformisane muskarce  _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
milijana TS kompjuteras

Pridruio: 18 Jun 2008 Poruke: 101 Lokacija: tu sam
|
Poslao: Pet Jun 27, 2008 10:12 am Naslov: |
|
|
e pa i ja da vam kazem da i u Donjem Dubicu postoje zidine jos iz vreme rimskog doba, a mesto se zove Grad.Seljaci su u svojim njivama iskopavali prilikom obrade razne predmete koje treba da ima od nekih i taj gospodin Crnoglavac.Smatram da bi i to trebalo obici i videti |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Sub Jun 28, 2008 9:20 pm Naslov: |
|
|
@ Hecim
Da je srece da su Habzburzi stvarno strazbovali na JG, bar bi ostao negde pomenut.
@ Jerisilo
Jasikovica je brana pred Turcima bila. Pogledaj karte malo, baueru, i prouci povest svoga naroda. Jasikovica se pominje jos u jednoj povelji kneginje Milice.
@ Milijana
Znamo za Dubic. Cetvrtasto utvrdjenje rimskog logorskog tipa. Treba ga pomenuti naravno. A da malo promenimo naslov teme? _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
prototype TS novinar

Pridruio: 14 Jun 2008 Poruke: 87 Lokacija: Svuda po malo...
|
Poslao: Ned Jun 29, 2008 2:44 am Naslov: |
|
|
Citao sam davno u novostima da je neki covek u Stopanji nasao neke katakombe (!?) dok je orao.. Kao i vecina takvih vesti, nikad nije potvrdjena, a nisam imao koga pitati. Zna li neko o cemu se radi? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Ned Jun 29, 2008 2:49 am Naslov: |
|
|
Iskreno, nikad cuo. Mada, ni ne vidim kakve bi to katakombe mogle da budu u Stopanji. Pfff... Najvjerojatnije glupost.
Ono, mi Bresno Polje ponekad zargonski zovemo katakombe... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

|
Poslao: Ned Jun 29, 2008 1:14 pm Naslov: |
|
|
Hanibaal :: | Jasikovica je brana pred Turcima bila. Pogledaj karte malo, baueru, i prouci povest svoga naroda. Jasikovica se pominje jos u jednoj povelji kneginje Milice. |
Hahahaha sta se lozis shabane Odakle znam kad se Jasikovica prvi put pominje i ko je kome bio brana. Napisao sam da bih izazvao "kontrolisana" osecanja kod tebe
(Ipak mi se svidja doktorova verzija o dragunima ) _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Ned Jun 29, 2008 4:48 pm Naslov: |
|
|
Znam sta radis, baueru! Ipak, prouci povest... Ako treba, povescu te u obilazak nase lepe opstine i objasniti ti sve.
Nego... Sto cemo mi sa komisijom? Sutra? _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

|
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Jul 01, 2008 2:35 pm Naslov: |
|
|
komisija, komisija, dok ti zena u basti ti se pusti mojoj maŔti! _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Pon Jul 14, 2008 7:03 pm Naslov: |
|
|
Hanibaal :: | Jasikovica se pominje jos u jednoj povelji kneginje Milice. |
Da, naravno. Parafraziram: Jasikovica je k'o èardak ni na nebu ni na zemlji. Koza pase pod ruènu, medved donosi poŔtu, a vuk (ne DraŔkoviæ) je domaæa životinja. Turci je nikada nisu osvojili. Kad su videli koliko moraju da idu uzbrdo, odmah su odustali. Pola sela æe u buduænosti otiæi u inozemstvo na arbajt, jer ovde leba nema. _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|