Trstenik forum Trstenik
Trstenik Srbija
 
 FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

PRVI SE DAƈIƆI U VODU BACAJU

 
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Trstenik forum -> Politika
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu  
Autor Poruka
Dr?
TS kolovodja
TS kolovodja


Pridružio: 07 Apr 2007
Poruke: 486

PorukaPoslao: Pet Jun 06, 2008 9:35 pm    Naslov: PRVI SE DAƈIƆI U VODU BACAJU Odgovoriti sa citatom

PRVI SE DAƈIƆI U VODU BACAJU
UvlaĆØenje u musicasshole na zadnji ulaz
PiÅ”e: Tomislav MarkoviƦ


Svi pokuÅ”aji napaljenih demokrata da priviju socijaliste u svoj nežni ljubavni zagrljaj neslavno su propali. Crna trojka u sastavu DaĆØiƦ, Palma, KrkobabiƦ uporno odbija da podeli postelju i resore sa uigranom svingerskom ekipom iz DS-a. Da stvari budu gore, crna trojka sve otvorenije oĆØijuka sa prevejanim zavodnicima, Tomom Grobarom i don Vojom od KoÅ”tuniƦa, bestidno egzibicionistiĆØki ā€“ pred oĆØima ĆØitave javnosti, i to u udarnim tv terminima. SledeƦi mudrost Ā«MuziĆØkog toboganaĀ» (Ā«Muzika je put do srcaĀ»), TadiƦ je okupio probranu ministarsku ekipu u svetom "Sava" centru, sa kojom je izveo mjuzikl Ā«Å ta se zgodi kad se ljubav rodiĀ» samo za oĆØi i uÅ”i crne trojke, u ĆØvrstoj, erektirajuƦoj nameri da razmekÅ”a njihova tvrda srca i privoli ih na protivprirodni blud, poznat pod konspirativnim imenom Ā«nacionalno pomirenje ulja i vodeĀ».


SCENA: Retro fazon veselih devedesetih. Na istoĆØnom zidu, tik pored ikone sv. Slobe IzruĆØenog, ispod koje se lagano dimi kandilo u obliku Sarajeva, blista džinovska petokraka sa kukastim krstom u sredini. Svuda po sceni razbacane su plastiĆØne flaÅ”e sa benzinom, silikonske sise svih veliĆØina i boja, bela tehnika iz osloboĆ°enih hrvatskih gradova, nagazne mine od kostura i otkinuti udovi. ƈlanovi meÅ”ovitog hora Demokratske stranke stoje na staklenim nogama, od kojih je bar jedna u grobu. O akustiĆØne zidove rikoÅ”etom se odbija prpoÅ”na melodija Bajaginog hita Å to ne može niko, mogu svi, nezvaniĆØne himne DS-a.

Na scenu uleƦe Boris TadiƦ u drvenim deĆØijim kolicima, kostimiran u Å”nenoklu, koja ga otvara u struku, oblika dosta amorfnog, u skladu sa svojim ameboidnim karakterom. Na razdrljenim grudima nosi privremenu tetovažu ā€“ moždanu vijugu u prirodnoj veliĆØini.

BORIS TADIƆ (strogim pogledom strelja imaginarne NGO aktiviste, sluÅ”aoce PeÅ”ĆØanika i LDP ekstremiste koji su opravdano odsutni):


Ivica nije Ć°avolov Å”egrt,
A nije ni majstor svog zanata,
Ivica nije portparol smrti,
On je socijal-demokrata.


Ivica nije potrĆØko tame,
Nije ni krvoloĆØni psiƦ rata;
Ivica je sledbenik Obame,
EvropejĆØina i demokrata.


Ivica nije Slobino ĆØedo,
VanbraĆØni sin titovke i kame;
Socijalna pravda njegov je credo,
ZajaŔimo s njim rame uz rame!BOŽA ƐELIƆ (u radniĆØkom odelu, sa srpom u levoj i ĆØekiƦem u desnoj ruci, koketno namiguje Ivici, koji ga ravnoduÅ”no kulira, hladan kao hladnjaĆØa za transport albanskih leÅ”eva):


U osmehu tvom trepere zvezde,
U nedrima tvojim poskoci se gnezde,
U oĆØima tvojim Slobina lepota,
UmreƦu zbog tebe, tako mi Pirota.


Reci sve želje, reci Ŕta treba,
SkinuƦu resore, portfelje s neba,
UkrotiƦu tužilaÅ”tvo haÅ”ko,
Nema Å”ta neƦu za tebe, nestaÅ”ko.


Kada ruska zima kroz gasovod zastudi
NajveƦi si poklon Å”to mi Mira nudi.
Opija me tvoja gojazna lepota,
UmreƦu zbog tebe, tako mi života.


Reci sve želje, reci Ŕta treba,
SkinuƦu snajperom zvezde sa neba,
OživeƦu pokojnog Slobu.
Å to besmrtnik da truli u grobu?


Bez tebe bi kinta otiŔla kod Voje,
Samo ti spasavaÅ” provizije moje,
Nekā€™ me dugo greje tvog sala mekota,
UmreƦu zbog tebe, tako mi života.


Reci sve želje, reci Ŕta treba,
DobiƦeÅ” pogaĆØe preko hleba,
DoveÅ”Ć¦u ti tajkuna jato,
Nema Å”ta neƦu za tebe, zlato.DRAGAN ƐILAS (sa crvenom maramom oko vrata i pionirskom kapom na glavi uleƦe kao tajfun strojevim korakom, staje mirno, pozdravlja vrhovnog komandanta Ivicu prislonivÅ”i pesnicu desne ruke na slepooĆØnicu i peva glasom beĆØkog deĆØaka):


Izbori su proŔli puni muka,
Glasalo se za buduƦnost nemo.
BiƦemo ti verna desna ruka,
Oj, Ivice, mi ti se kunemo!


Ti si naŔa nova ljubav žarka,
KoŔtuntuna viŔe ne volemo.
Ti si pravi, sve je drugo varka,
Oj, Ivice, mi ti se kunemo!


NaŔe stranke poslednja si nada
Da graĆ°ane složno zajaÅ”emo.
Neka veĆØno traje naÅ”a vlada,
Oj, Ivice, mi ti se kunemo!VUK JEREMIƆ (sa gitarom marke ā€žtender stratocasterā€ u rukama, zaleĆ°enim osmehom koji otkriva zube fazonirane u Žele Zeka maniru, zgariÅ”tem u oĆØima i obrvama oprljenim ranim mrazom):


U ime svih nas iz Demokratske stranke
Za zakletvu Krki ja spevā€™o sam stih.
Ivici i Palmi pevaƦu na uvce,
Jer niko ne voli pesmu viŔe od njih.


Alā€™ Boris u rukavu joÅ” aduta skriva
I mudro ih ĆØuva za poslednji ĆØin.
U vaÅ”e džepove sve Ʀe da se sliva,
Jer mi smo Jang, a vi ste Jin.
RaĆØunajte na nas!


Pljuckaju neki na naŔih pregovora tok
I laju da nam je trajanja istekā€™o rok,
Alā€™ mi smo veĆØni kā€™o olimpijski plam
I kažem vam Ŕta dobro znam -
RaĆØunajte na nas!


U ime svih nas iz Demokratske stranke
Za zakletvu Krki ja spevā€™o sam stih.
Ivici i Palmi pevaƦu na uvce,
Jer niko ne voli pesmu viŔe od njih.


Mi smo sudba i UDBA buduƦih dana,
NaÅ” savez je prirodan kā€™o dža i bu.
Kroz vene nam protiĆØe krv Arkana,
Jer mi smo rac, a vi ste ku.
RaĆØunajte na nas!Iz VIP lože dopiru mlaki, kurtoazni aplauzi. Ivica ustaje, znaĆØajno se nakaÅ”ljava, u sali odjednom zavlada tiÅ”ina masovne grobnice, ĆØuje se samo zuj komarca kojeg hvataju TadiƦevi telohranitelji i brzo mu dolaze lude glave. Ivica, maroder u najboljim godinama, zgodan kao Patak DaĆØiƦ, sa sjajem zapaljenog Vukovara u oĆØima, stavlja ruku na srce i zapeva socijalno odgovornim falsetom:


Nisam bio dobar ja za tvoju vladu,
Grubo si me skinuo sa vlasti.
Radovao si se mom nesreƦnom padu,
Pa sad poĆØuj Å”ta Ʀu tebi kasti:


Što me sada tražiŔ pored njih toliko?
Gde si bio kad sam bio niko?
Kako da ti verujem sada kad sam faktor,
Pa da ti se podam, iako si mator?


Petoga oktobra tresle mi se gaƦe,
Zavukoh se ja u miŔju rupu.
Mislio sam dupe noge mi usraƦe,
Jedva spasoh svoju praznu Ʀupu.


Što me sada tražiŔ pored njih toliko?
Gde si bio kad sam bio niko?
Kako da ti verujem sada kad sam neko,
Pa da s tobom delim mandat Å”to sam stekā€™o?Na sceni opÅ”te ludilo, metež, histerija i krkljanac. Devojke skidaju bruseve, muÅ”karci bokserice i bacaju ih prema Ivici. ƐeliƦ vriÅ”ti u orgazmiĆØkom transu, JeremiƦ razbija gitaru mlatarajuƦi po veÅ”-maÅ”ini u kojoj se centrifugiraju krvave maskirne uniforme i druge aveti proÅ”losti. Ɛilas se okreƦe oko svoje ose brzinom munje, pravi vrtlog i pretvara se u tajfun koji usisava sve oko sebe. OÅ”inut TadiƦevim prekornim pogledom, Tajfun se smiruje i, kao posluÅ”an deĆØko, brzo vraƦa scenografiju i umetnike u prvobitan borbeni položaj.

Predsednik Srbije, u iznenadnom naletu inspiracije, silazi sa scene i penje se u VIP ložu, ĆØetvoronoÅ”ke prilazi DaĆØiƦu, nežno mu otkopĆØava Å”lic zubima, mulja ustima po meĆ°unožju socijalnog pravednika i ponosno okreƦe glavu prema sali držeƦi crvenu ružu u zubima. Dok TadiƦ zadovoljno njiÅ”e zadnjicom, Ivica i kompanija demonstrativno ustaju, puni oralnog nezadovoljstva, i napuÅ”taju mesto zloĆØina. TadiƦu ruža ispada iz Å”irom otvorenih usta, stoji kao popiÅ”an na sve ĆØetiri i mrmlja neÅ”to Å”to u slobodnom prevodu na jezik najstariji glasi: ā€žÅ½uti žutuju, a crveni putujuā€. Za danse macabre povorkom vijore se tri lista papira koje TadiƦ hvata u letu i horogom ih Å”alje Boži ƐeliƦu. Boža ĆØini natĆØoveĆØanski napor, skaĆØe ĆØitava 3 cm od zemlje ne bi li uhvatio sportsku poÅ”iljku, sapliƦe se, pada kao proÅ”tac, ali u poslednjem trenutku uspeva da primi na junaĆØke grudi svete SpiSe. Dok TadiƦ skandira ā€žGive me fiveā€, ƐeliƦ seda na daske koje niÅ”ta ne znaĆØe, udobno se smestivÅ”i na nagaznu minu i poĆØinje da ĆØita bogonadahnute reĆØi glasom vapijuƦeg u pustinji:


Uslovi SPS-a za ulazak u vladu sa DS-om


1. Da Isus Hrist siĆ°e sa nebesa i vaskrsne Slobodana MiloÅ”eviƦa.

2. Da požarevaĆØka lipa (Tilia Slobentosa) bude proglaÅ”ena svetim drvetom.

3. Da se Vuk DraÅ”koviƦ izvini SPS-u Å”to je ĆØudom preživeo masakr na Ibarskoj magistrali i obeƦa da mu se to viÅ”e neƦe ponoviti.

4. Da Vuk DraÅ”koviƦ u vangogovskom amoku odseĆØe sebi okrznuto uvo ĆØetniĆØkom kamom, u znak pokajanja Å”to se nije lepo namestio ubicama u Budvi.

5. Da Nenad ƈanak na Trgu Republike izvrÅ”i ritualno samoubistvo veÅ”anjem, kao gest dobre volje.

6. Da Božidar ƐeliƦ redovno zaliva, Ć°ubri, plevi i prihranjuje plastiĆØni cvet u maĆØo frizuri Mire MarkoviƦ.

7. Da Dragoljub MilanoviƦ izaĆ°e iz kazamata, dobije odÅ”tetu i proslavi amnestiju uz pratnju ruskog vojnog orkestra, pleÅ”uƦi kazaĆØok po grobovima radnika RTS-a, koji su stradali u NATO bombardovanju.

8. Da knjiga naci-poezije Dragoljuba MilanoviƦa ā€œTamne pesmeā€ postane obavezna lektira za sve razrede osnovnih i srednjih Å”kola. Da bi dobili prelaznu ocenu, Ć°aci Ʀe morati da nauĆØe naizust sledeƦe stihove ā€œsrpskog Kavafijaā€ (izraz Dobrice BeƦkoviƦaā€“Å tule) posveƦene njegovoj Muzi ā€“ Slobodanu MiloÅ”eviƦu: OptužiÅ”e ga da je za sve kriv,/a ni za Å”ta zaslužanā€¦/Da je ljudska prava i slobode/naÅ”im južnim sugraĆ°anima guÅ”io,/izgon i genocid nad njima sprovodio/(a njih je sve viÅ”e, nas sve manje)/iako im onda doĆ°oÅ”e oni preko okeana/da nasred Kosova ravnog vojni logor razapnu,/žene i kƦeri (i sinove) im objahuju,/belim praÅ”kom i robljem trguju/i zajedno vasceli svet truju.

9. Da Bil Klinton, Toni Bler, Havijer Solana, Žak Å irak, Robin Kuk, Madlen Olbrajt i ostali vekovni neprijatelji srpskog naroda budu upuƦeni u Zabelu na izdržavanje pravedne kazne koja im je dosuĆ°ena u odsustvu.

10. Da svi odrasli muŔkarci srpske nacionalnosti nose polni organ na levoj strani, u znak podrŔke SPS-u.

11. Da UroÅ”u Å uvakoviƦu konaĆØno mutira glas (bar do baritonske dubine) i da dobije mesto u horu Crkvenih Kmera, gde Ʀe pojati ison.

12. Da lažna država Kosovo ode Bogu na istinu.

13. Da Bambilend postane prestonica Srbije.

14. Da se Milorad VuĆØeliƦ besplatno podvrgne plastiĆØnoj operaciji kojom Ʀe ga hirurzi-ikonoklastiĆØari volÅ”ebno transformisati u ƈe Gevaru.

15. Da Slobodan AntoniƦ postane urednik lifestyle rubrike u toalet-listu ā€žPeĆØatā€.Uslovi PUPS-a za ulazak u vladu sa DS-om

1. Da KrkobabiƦ otac dobije zdravog mladiƦa u punoj snazi iz podmlatka Demokratske stranke koji Ʀe mu poslužiti kao donator srca, bubrega, jetre, pluƦa, želuca, guÅ”teraĆØe, prostate, beÅ”ike, mozga i drugih vitalnih organa.

2. Da sva buduƦa novoroĆ°enĆØad u porodici KrkobabiƦ odmah dobiju status penzionera.

3. Da se dekretom Vlade životni vek penzionera produži na 150 godina.

4. Da se za penzionere, osim besplatne vožnje GSP-om, uvede i besplatna transmisija u deo svemira po liĆØnom izboru, kao i besplatna markica za Haronovu barku.

5. Da KrkobabiƦi dobiju doživotno pravo na besplatnu isporuku vijagre u neograniĆØenim koliĆØinama.

6. Da se zabrani upotreba narodne poslovice ā€žOdelo ne ĆØini ĆØovekaā€.

7. Da ƐorĆ°o Armani bude imenovan za liĆØnog krojaĆØa familije KrkobabiƦ.

8. Da se u roku od 37 sekundi film ā€žNema zemlje za starceā€ zabrani i skine sa bioskopskih repertoara.

9. Da salo dobijeno liposukcijom bude prosleĆ°eno narodnim kuhinjama, gde Ʀe biti pretopljeno u ĆØvarke i deljeno penzionerskoj sirotinji u okviru programa socijalne pravde.


Uslovi Jedinstvene Srbije za ulazak u vladu sa DS-om

1. Da pesma ā€žIspod Palme na obali moraā€ bude proglaÅ”ena državnom himnom Srbije.

2. Da se po teritorijalno celovitoj Ʀeli Dragana MarkoviƦa Palme zasade pelceri kose uzeti od Aleksandra Vulina.

3. Da se u Jagodini sagradi zooloÅ”ki vrt ā€žNeka cveta hiljadu cvetovaā€, gde Ʀe biti zatvoreni pederi, lezbejke, transvestiti, transeksualci i srodne kategorije koje spadaju u sramotu za rasu.

4. Da Palma dobije dva broja manji vrat.

5. Da Betoven ponovo okupi bend i održi veliki comeback koncert u Jagodini.

6. Da Palma ispuni predizborno obeƦanje tako Å”to Ʀe organizovati trojke saĆØinjene od zagorelih mužjaka, koji Ʀe se liĆØno pobrinuti da do kraja godine svaka druga žena u Jagodini ostane trudna.

7. Da Željko RažnatoviƦā€“Arkan dobije bar po jednu ulicu u svakom hrvatskom gradu koji je oslobodio od viÅ”ka vrednosti i nedužnih civila.

8. Da Ceca Nacionale dobije doživotno pravo na besplatne botoks tretmane i silikonsku obnovu i izgradnju.


TadiƦ euforiĆØno hvata zalet i troskokom stiže na scenu urlajuƦi: ā€žSamo to? Pa to je piĆØkin dim! Odmah potpisujemo koalicioni sporazum!ā€ ƐeliƦ ustaje sa nagazne mine i leti partijskom Å”efu u zagrljaj. Usled eksplozije nagazne mine, ƐeliƦevom letu se pridružuju Ɛilas, JeremiƦ, meÅ”oviti hor i scenski rekviziti. Scena se uruÅ”ava u prah i pepeo. Preko ruÅ”evina pada zavesa sa natpisom: ā€žUmrimo odmah da bismo se reinkarnirali Å”to pre, jer život ne može da ĆØekaā€.

Izvor: http://www.e-novine.com/sr/stav/clanak.php?id=14380
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tojo
Dusan Basta
Dusan Basta


Pridružio: 08 Apr 2008
Poruke: 2359
Lokacija: Over the Hills and far Away, in The Houses of the Holy, Rambling On with a Living Loving Maid

PorukaPoslao: Pet Jun 06, 2008 9:57 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Znaci...svaka ti cast Doktore!

_________________

ā€œWe are eagles of one nest - the nest is in our soul.ā€
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
Dr?
TS kolovodja
TS kolovodja


Pridružio: 07 Apr 2007
Poruke: 486

PorukaPoslao: Pet Jun 06, 2008 10:09 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Tojo ::
Znaci...svaka ti cast Doktore!
Fala, fala. Laughing
P.S. Ovo je koliko je i smeŔno, toliko je viŔe tužno i jadno a da ne spominjem realno! Sad
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Trstenik forum -> Politika Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group