Trstenik forum Trstenik
Trstenik Srbija
 
 FAQ - esto Postavljana PitanjaFAQ - esto Postavljana Pitanja   TraiTrai   Lista lanovaLista lanova   Korisnike grupeKorisnike grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

TS u vestima
Idi na stranu 1, 2  Sledeci
 
Napii novu temu   Odgovori na poruku    Trstenik forum -> Problemi i Predlozi
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeu temu  
Autor Poruka
Ciroza
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 06 Okt 2005
Poruke: 832
Lokacija: Trstenik

PorukaPoslao: Sub Avg 25, 2007 12:44 am    Naslov: TS u vestima Odgovoriti sa citatom

24. Avgust 2007

Zbog tegoba prouzrokovanih curenjem 300 kilograma amonijaka u krugu fabrike „Prva petoletka” u Trsteniku, dvanaest ljudi je zatražilo lekarsku pomoæ, saopštila je policija. U saopštenju kruševaèke policije se navodi da su graðani medicinsku pomoæ zatražili zbog oseæaja gušenja i da je njih dvoje zadržano na bolnièkom leèenju. Incident u trstenièkoj fabrici dogodio se u èetvrtak uveèe prilikom pretakanja teènog amonijaka iz kamiona-cisterne u statiènu cisternu, pri èemu je došlo do pucanja fleksibilnog gumenog creva i curenja amonijaka u atmosferu, piše u saopštenju. Uviðaj lica mesta obavili su istražni sudija opštinskog suda u Trsteniku, opštinski javni tužilac, komunalni inspektor, kao i policijski službenici Odseka za zaštitu i spasavanje policijske stanice u Trsteniku. (Beta)
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku
Lepljiva
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 14 Maj 2007
Poruke: 1708

PorukaPoslao: Sub Avg 25, 2007 9:42 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Dobro je prošlo ali samo zbog toga što se pucanje creva desilo pri kraju pretakanja. Inaèe, živim u blizini mesta dogadjaja, bila sam budna tada i ništa se nije osetilo u vazduhu. Oèigledno je kolièina koja se prolila bila mala da bi se i na tako maloj razdaljini osetilo bilo šta. Nadam se da æe svi odgovorni biti kažnjeni.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku MSN Messenger
Hanibaal
Komandant
Komandant


Pridruio: 05 Maj 2006
Poruke: 7485
Lokacija: Pejovac / Novi Sad

PorukaPoslao: Sub Avg 25, 2007 2:18 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Kako sam ja cuo, na vestima su pohvalili brzinu intervencije radnika. Sad, da li su to Petoletkini radnici ili ovi koji su dovezli taj amonijak, nem' pojma...
_________________
Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...


Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku Poalji email MSN Messenger
Lepljiva
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 14 Maj 2007
Poruke: 1708

PorukaPoslao: Sub Avg 25, 2007 8:56 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

U Zapadnoj Moravi došlo je do pomora ribe. Najverovatniji uzrok je izlivanje oko 300 kg amonijaka u krugu fabrike "Prva petoletka".

Kako agencija Beta saznaje u Opštinskoj upravi Trstenik, prvi tragovi uginuæa kod riba primeæeni su juèe popodne na potezu gde se otpadne vode "Prve petoletke" preko kanalizacione mreže naselja Pejovac ulivaju u reku.

Naèelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju kruševaèkog zavoda za javno zdravlje Mihajlo Petkoviæ, koji je pozvan da uradi analizu vode Zapadne Morave, potvrdio je agenciji Beta da je u vodi otkrivena poveæana koncentracija amonijaka.

On je, meðutim, naveo da æe potpuni nalazi koji obuhvataju i organske materije i teške metale biti gotovi u ponedeljak.

Prema njegovim reèima, prve analize pokazuju znatno poveæanje koncentracije amonijaka nizvodno od mesta na kom je amonijak mogao dospeti u reku, dok je koncentracija amonijaka u reci uzvodno u dozvoljenim granicama.

On je rekao da je problem i u tome što je zbog suše vodostaj Zapadne Morave veoma nizak, pa je to pojaèalo koncentraciju amonijaka u vodi.

Uviðaj na mestu gde se desio pomor izvršili su republièka ekološka inspekcija i istražni sudija.

"Prva petoletka", inaèe, ima ureðaje za preèišæavanje otpadnih voda, ali za pogon galvanske hemije, a ne i za vode koje se iz fabrièkog kruga ulivaju u kanalizaciju, jer za tim nije bilo potrebe.

Meðutim, incident koji se dogodio juèe rano ujutru zbog pucanja creva prilikom pretakanja amonijaka iz pokretne u statiènu cisternu bilo je moguæe sanirati jedino vodenom zavesom, odnosno puštanjem jakog mlaza vode iz vodenih topova, pa je tako amonijak, rastvoren u toj vodi, na kraju završio u reci.

Izvor B92
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku MSN Messenger
BronX
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 03 Jun 2007
Poruke: 605

PorukaPoslao: Ned Avg 26, 2007 5:37 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Au sta napricaste za ovo kratko vreme!Salim se,cuo sam za sve to!BRUKA! Embarassed
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku
Jerinenstadt
feldmarshal
feldmarshal


Pridruio: 28 Feb 2007
Poruke: 5607
Lokacija: Holy serbian empire

PorukaPoslao: Pon Avg 27, 2007 5:57 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Jbt ja nemam pojma sta se dogadja...Da nema ovog foruma ne bih ni cuo za ovo Embarassed
_________________
http://jeriningrad.org.rs/
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Ciroza
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 06 Okt 2005
Poruke: 832
Lokacija: Trstenik

PorukaPoslao: Sub Jan 05, 2008 9:06 pm    Naslov: Metak iz zavisti? Odgovoriti sa citatom

Ubio rodjenog brata (pod stare dane)

RADOST prednovogodišnjeg slavlja u porodici Velièkoviæ iz Golubovca nenadano je 30. decembra, oko 22 èasa, zaledila tuga.
Slobodana Velièkoviæa (68 ), domaæina kuæe, hicem iz pištolja usmrtio je roðeni brat Ljubodrag (72). Ubrzo su policajci bratoubicu pronašli u šumi, nedaleko od kuæe, ispred koje je okrvavio ruke.
Iako su mnogi znali da braæu razjeda dugogodišnja netrpeljivost, navodno, zbog nerešenih imovinskih pitanja, krvavi rasplet dogaðaja niko od Golubovèana, ipak, nije oèekivao.
Golubovac je mirno selo, i ne pamti ovakvu nesreæu. Da je brat podigao ruku na roðenog brata, isprièale su nam prve komšije unesreæenih Velièkoviæa. Slobodan je bio zaposlen u Sekciji za puteve u Trsteniku, i tek je bio poèeo da koristi prve penzionerske dane.
Ljubomir je godinama kinjio Slobodana, pisao mu preteæa pisma... O svemu je njegov sin obaveštavao policiju. Èak i da je naoružan. Ali, niko ništa nije preduzeo, saznali smo od dobro upuæenih. Otac im je podelio imovinu za života, i Slobodan ništa nije dugovao Ljubomiru. Otkupio je od starijeg brata sve što je od nasleða ponudio da mu proda. Nažalost, Ljubomirova zavist je uèinila svoje, èuli smo od Golubovèana, bliskih porodici ubijenog.
Bratoubica Ljubomir je èetiri decenije radnog veka proveo u Vrnjaèkoj Banji, u „Autoprevozu“. U predgraðu Trstenika je kupio plac i sagradio kuæu. Zbog èega se odluèio da digne ruku na mlaðeg brata, pitali smo njegovog sina Slavoljuba:
- Veæ tri dana svi plaèemo. Nesreæa i bruka za obe kuæe. Moj stric i otac èesto su se sudili. Sve je poèelo pre pet godina, kada su mog oca stric i njegov stariji sin, zbog jednog bunara, istukli. Od tada se otac razboleo od srca, a poslednjih pet meseci nije spavao. U nedelju uveèe je u 18.15 seo na autobus za Golubovac. Krenuo je da ponudi na prodaju poslednjih 30 ari, što je od oca nasledio. Kupca nije našao. Otišao je zatim do kuæe svoga brata.
Najpre se na vratima pojavila moja strina, a zatim, u pidžami, i moj stric Slavoljub. Èuo sam i da su na verandi pale teške i ružne reèi. Otac ga je jednim metkom iz pištolja pogodio u grudi...

PRETIO DA ÆE SVE POBITI
- NI mrava nije zgazio - kratko nam je opisao lik nesreænog Slobodana najbolji drug njegovog mlaðeg sina. - Sreæa je u nesreæi da nisu stradali i ostali èlanovi porodice. Baš ovih dana je, sa porodicom iz Švajcarske, u Golubovac doputovao stariji Slobodanov sin Dragan. Èuli smo da je Ljubodrag pretio da æe ih sve pobiti...

RANA NA NOZI
ISTRAGA æe pokazati otkud i rana na nozi bratoubice Ljubodraga Velièkoviæa, zbog koje je, posle hapšenja, smešten na hirurško odeljenje Zdravstvenog centra u Kruševcu.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku
nightwalker
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 22 Mar 2007
Poruke: 651
Lokacija: ts-bg

PorukaPoslao: Sub Jan 05, 2008 9:33 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Shocked
al jbg ovo lièi na nas...na žalost...
_________________
Yami ni madoishi awarena kage yo,
Hito wo kizutsuke otoshimete,
Tsumi ni oboreshi gou no karma,
Ippen, shindemiru?
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku Poalji email
BronX
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 03 Jun 2007
Poruke: 605

PorukaPoslao: Ned Jan 06, 2008 5:36 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Bruka i sramota! Embarassed Embarassed Embarassed
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku
Ciroza
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 06 Okt 2005
Poruke: 832
Lokacija: Trstenik

PorukaPoslao: Ned Feb 17, 2008 12:02 am    Naslov: Odluka o Prvoj petoletki do 20.2. Odgovoriti sa citatom

Model po kome æe trstenièka Prva petoletka biti privatizovana biæe utvrðen najkasnije do 20. februara.

Zamenik direktora Prve petoletke Radomir Miliæ rekao je da je takav zakljuèak donet na sastanku poslovodstva preduzeæa sa predstavnicima Ministarstva ekonomije, održanom polovinom januara, kada su definisana tri moguæa scenarija u privatizaciji trstenièkog holdinga.

"Na sastanku je dogovoreno da se kao najpovoljnije rešenje za Petoletku pokuša tenderska prodaja preduzeæa kao celine, ali bi njegovom raspisivanju morao da prethodi èvrst dogovor sa potencijalnim kupcem, kako bi se uklonio rizik neuspeha, jer vremena za gubljenje nema", rekao je Miliæ.

Prema njegovim reèima, Prva petoletka veæ vodi razgovore sa potencijalnim kupcem, a na pitanje da li je reè o konzorcijumu Rosoboroneksport koji je i ranije iskazivao interesovanje za ovu fabriku, odgovorio je da je to sada rekonstruisani konzorcijum ruskih firmi.

"Ukoliko dogovor o prodaji holdinga kao celine ne uspe, pregovaramo i sa nekoliko drugih kupaca koji su zainteresovani za kupovinu Petoletkinih preduzeæa po grupama, što je drugi predviðeni model privatizacije", precizirao je Miliæ i dodao da æe u tom sluèaju tender biti raspisan za tu grupu preduzeæa, dok æe se ostala prodavati pojedinaèno.

Najgora varijanta, ali takoðe razmatrana na sastanku, jeste da se svaka fabrika ponudi pojedinaèno i u toj varijanti æe Prva petoletka u dogovoru sa privatizacionim konsultantom odluèiti kako æe se koja prodavati - tenderom ili aukcijom.

Miliæ je rekao da je Ministarstvo ekonomije veæ održalo sastanak sa potencijalnim kupcima, a konaèan dogovor sa njima trebalo bi da
usledi do 20. februara, nakon èega æe se definitivno znati koji metod privatizacije æe biti primenjen.

Prva petoletka, koja nakon prošlogodišnjeg socijalnog programa i otpremnina za 1.100 radnika sada ima 5.800 zaposlenih, u 2007. godini ostvarila je prihod od oko 50 miliona evra, što je za èetiri odsto više nego u 2006. godine.

Trstenièki holding je 60 odsto proizvodnje plasirao na inostrana tržišta, a prema planu utvrðenom za ovu godinu, predviðen je rast i proizvodnje i izvoza za oko 25 odsto.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku
miloche
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 07 Apr 2007
Poruke: 963
Lokacija: trstenik

PorukaPoslao: Pet Feb 29, 2008 12:59 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

izvesni ''Pajiæ'' radnik prve petoletke uhapšen je na svojoj farmi marihuane na Moravi u Poèekovini. javnosti je poznat iz doba restrikcija po mini elektrani? poznatijoj kao ''svetionik na moravi''. zna li neko nešto o ovom preduzetniku?
_________________
http://www.jeriningrad.org.rs
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku Poseti sajt autora
lord.trax
Nocni Strazar
Nocni Strazar


Pridruio: 29 Jan 2007
Poruke: 5091
Lokacija: Ulmefeld

PorukaPoslao: Pet Feb 29, 2008 1:01 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

miloche ::
izvesni ''Pajiæ'' radnik prve petoletke uhapšen je na svojoj farmi marihuane na Moravi u Poèekovini. javnosti je poznat iz doba restrikcija po mini elektrani? poznatijoj kao ''svetionik na moravi''. zna li neko nešto o ovom preduzetniku?



Covek je na vreme shvatio da nema hlj_eba bez motike, pa je okopavao narkotike...
_________________
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku Poalji email
Hanibaal
Komandant
Komandant


Pridruio: 05 Maj 2006
Poruke: 7485
Lokacija: Pejovac / Novi Sad

PorukaPoslao: Pet Feb 29, 2008 1:10 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ako je to onaj koji ja mislim da jeste (a mislim da jeste), to je bilo pre jedno godinu dana. Covek je iz Lopasa. Imao ceo plastenik vuje! Oni iz Lopasa i Kamenjace imaju te plastenike kod Morave i niko nije posumnjao da ovaj ne gaji papriku... Hihi...
_________________
Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...


Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku Poalji email MSN Messenger
miloche
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 07 Apr 2007
Poruke: 963
Lokacija: trstenik

PorukaPoslao: Pet Feb 29, 2008 1:25 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

nije. nemam te novine ali se radi o svega nekoliko dana. da bar znaam u kojim sam novinama to proèitao
_________________
http://www.jeriningrad.org.rs
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Ciroza
Kandidat za predsednika TS
Kandidat za predsednika TS


Pridruio: 06 Okt 2005
Poruke: 832
Lokacija: Trstenik

PorukaPoslao: Ned Mar 16, 2008 7:09 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

"PRVA PETOLETKA"

HOLDING "Prva petoletka" iz Trstenika, najverovatnije u privatizaciju ide - u delovima. Austrijski "Palfinger" se interesuje za pet najproduktivnijih fabrika, istakao je prilikom nedavne posete ministar Mlaðan Dinkiæ. On je pomenuo i interesovanje ruskog konzorcijuma, osnovanog pre godinu dana.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Poalji privatnu poruku
Prikai poruke iz poslednjih:   
Napii novu temu   Odgovori na poruku    Trstenik forum -> Problemi i Predlozi Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu 1, 2  Sledeci
Strana 1 od 2

 
Skoi na:  
Ne moete pisati nove teme u ovom forumu
Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne moete menjati vae poruke u ovom forumu
Ne moete brisati vae poruke u ovom forumu
Ne moete glasati u ovom forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group